ClickCease

Konstruktionsritningar

Hos oss får du startbesked - oavsett kommun

När du beställer konstruktionsritningar från oss säkerställer vi att leverera samtliga handlingar som kommunen kräver inför startbesked.   

Struktia, Thomas Lychnell
Thomas

08 121 361 68

Öppet 8 - 18

Struktia, Thomas Lychnell
Thomas

1. Du visar oss dina planer

2. Vi tar fram tekniska handlingar

3. Du får startbesked

1. Du visar oss dina planer

2. Vi tar fram tekniska handlingar

3. Du får startbesked

Vad kostar det?
Priset på konstruktionsritningar beror på vad som ska byggas. Ring en av våra ingenjörer (08 121 361 68) för att få ditt pris direkt över telefon.

15
Byggnadsyta (fotavtrycket) på tomten
0
0
Välj ej samma åtgärd som Åtgärd #1. Om du har samma åtgärd igen: Öka istället kvm för Åtgärd #1 motsvarande din önskade andra åtgärd.
0
0
0
1
1
Kontakta din kommun eller låta oss göra det.
Totalt
Jag har läst igenom avtalet. Jag förstår att Svensk Bygglovstjänst kommer att granska min detaljplan (upp till 24h). Ifall mitt ärende inte strider mot kommunens bestämmelser så påbörjas projektet och jag blir fakturerad med 3 dagars betalvillkor omgående. Jag är medveten om att avbrutna beställningar debiteras 500kr pga administrationsarbete.

Hur kan ni garantera att jag får startbesked?
Hej! När du beställer konstruktionsritningar från oss ingår allt du behöver – utan förseningar eller efterkommande kostnader. Vi sköter även all kontakt med din kommun tills du får startbesked. Det enda du behöver göra är att skicka in dina befintliga arkitektritningar. Vi kan garantera dig startbesked då vi är en samling specialister inom bygglov med god kompetens och ett gott kontaktnät. Vi jobbar dock inte med vilket projekt som helst. För att ta reda på om vi kan hjälpa dig med dina konstruktionsritningar behöver du ringa in till en ingenjör hos oss som dubbelkollar eventuella svårigheter i konstruktionen.

100 + personer

litade på oss

Är du redo för ditt?

STOCKHOLMS STAD

Ombyggnad

FALUN

Nybyggnad

STOCKHOLMS STAD​

Ombyggnad

SÖDERTÄLJE KOMMUN

Tillbyggnad

LINKÖPING KOMMUN

Nybyggnad

STOCKHOLMS STAD

Nybyggnad

JÄRFÄLLA KOMMUN

Ombyggnad

HANINGE KOMMUN

Nybyggnad

VÄMDÖ KOMMUN

Tillbyggnad

HUDDINGE KOMMUN

Nybyggnad

UPPSALA KOMMUN

Ombyggnad

STOCKHOLMS STAD

Nybyggnad

VARFÖR VÅR TJÄNST?

Startbesked garanterat

 • Garanti. Garanterat startbesked
 • Vi sköter hela processen. Även kontakt med din kommun.
 • Du slipper leta extra konsulter och sparar tid. Vi har alla kontakter du behöver inom bygglov och startbesked (TIL2, KA, VVS, EL).

Vi vet vad kommunen kräver

 • Vi redovisar alla våra beräkningar
 • K0 - intyg enligt EKS11
 • Kompletta bygghandlingar

Så fungerar det

 1. Du ringer och får reda på ditt pris. 
 2. Du skickar in din skiss eller dina arkitektritningar. I denna fas får vi alla detaljer från dig. Vi samordnar ditt projekt. 
 3. Vi tar fram beställda handlingar. 
 4. Leverans av beställda handlingar enligt tidsplan. Vi skickar över allt till dig och du kan vidarebefordra till din handläggare.
 5. Om du behöver en hantverkare hjälper vi dig hitta någon som passar ditt bygge. Vi använder vårt kontaktnät för att ta in offerter. 
Vanliga frågor

En kontrollansvarig behövs oftast när du planerar att utföra något större, till exempel nybyggnad eller större tillbyggnad. 

Kostnaden för att anlita en kontrollansvarig varierar beroende på projektets omfattning. Kontrollansvarig lämnar alltid en offert efter att ritningarna är klara. 

Vi har bra kontakt med flertal kontrollansvariga och ser till att du får offert(er) efter att vi ritat klart dina bygglovsritningar/konstruktionsritningar. 

Vid vissa tillfällen kan en platsbesök behövas. Det beror på tydligheten i underlag du skickar in till oss. 

Ritningarna levereras till dig i PDF format och DWG (om så önskas). 

Du måste kolla i detaljplanen (planbestämmelserna) som råder i ditt område. Vi gör gärna en kostnadsfri förstudie där vi kollar igenom detaljplanen. Ta kontakt med oss för ett första steg. 

Kommunen bedömer din ansökan baserat på:

 1. Om utförandet strider mot detaljplanen (planbestämmelserna) eller inte. 
 2. Huruvida ritningarna är kompletta och korrekta. 

Vi kollar igenom detaljplanen innan vi lämnar en offert åt dig så att vi vet redan att det du planerar att utföra är möjligt. 

Därefter står Bygglovstjänst Sverige AB ansvariga för att ritningarna skall bli godkända av kommunen. Behöver ritningarna kompletteras ordnar vi det enligt kommunens förslag tills att det blir godkänt.

Det finns undantag till detta, exempelvis ifall detaljplanen för aktuellt område förändras under projektets gång eller om fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Var noga med att läsa igenom vårt kundavtalet innan din beställning.

Redo för ditt startbesked?

Svara på ett par frågor och få ditt pris.

Bli uppringd när det passar dig​

Notera: Du kan ladda upp flera filer nedan. Ifall det gäller en komplettering av bygglov, ladda upp kompletteringsbrevet.

Prisberäknare

Prova vår prisberäknare. Ring oss vid funderingar.